fbpx Female Economy - DE KEUZE VAN DE WIJKJURY 22|23

DE KEUZE VAN DE WIJKJURY 22|23

Afgelopen seizoen zijn maar liefst dertien WijkJury’s door het theaterlandschap getrokken. Vijftien wijkbewoners die niet of nauwelijks de theaters betreden, lopen er een theaterseizoen lang de deuren plat en geven hun ongeoefende ogen de kost aan tien voorstellingen die zij gezamenlijk bezoeken. Deventer is aan haar eerste seizoen begonnen en in Amsterdam hebben voor het eerst ook jongeren van 12-18 jaar de theaters van hun stad verkend. Zij vieren aan het eind van het seizoen de voorstelling die hun zintuigen heeft gestreeld, hun harten heeft geraakt of hun hoofd heeft doen tollen. We vieren de liefde voor de verbeelding en delen dolgraag hun favorieten.

DE LEDEN VAN WIJKJURY AMSTERDAM KRONEN

THE STORY OF TRAVIS
Theater Rotterdam + Well Made Productions

“The Story of Travis belicht zware onderwerpen, met diepgewortelde emoties zonder dat je met een “negative state of mind” de zaal verlaat. Niet alles in de voorstelling wordt voor je uitgespeld, waardoor het boordevol vragen oproept, die je na afloop nog lang laten nadenken.”

DE LEDEN VAN WIJKJURY AMSTERDAM JONG KRONEN

DE DAPPERE SOLDAAT
Toneelschuur Producties

“We zijn enorm onder de indruk van het mooie en uitgebreide decor. De voorstelling vertelt een strak verhaal met drie spelers, in wel tien rollen. Met kleine aanpassingen kwamen de verschillende karakters echt naar voren. En er werd enorm goed gezongen!”

DE LEDEN VAN WIJKJURY AMSTERDAM MUZIEK KRONEN

“Hier speelt een mondiaal gekleurd, jong orkest klassieke werken op een geweldige manier, zó enorm rakend!! Muziek blijkt een universele taal.”

DE LEDEN VAN WIJKJURY AMERSFOORT KRONEN

EXCURSIE THUISHAVEN
De Luie Honden

“Deze lokatie theatervoorstelling heeft ons in een bijzondere tocht door de stad meegnomen. We kwamen op plekken waar we nooit mogen komen en is ook nog goed in elkaar gezet.”

DE LEDEN VAN WIJKJURY BREDA KRONEN

BANANENGENERATIE
Theater Oostpool

“In de Bananengeneratie wordt een belangrijk thema op een luchtige manier gebracht. De kloof tussen generaties wordt op een respectvolle manier invoelbaar gemaakt. De acteurs drukken het publiek op humoristische wijze met hun neus op bestaande stigma’s en hoe zij als ‘anders’ gezien worden.”

DE LEDEN VAN WIJKJURY DEN HAAG KRONEN

UNSEEN
Jakop Ahlbom

“Dans, magie en een driehoeksverhouding. En dat allemaal in een prachtig decor. Unseen kreeg van ons een 10! Hopelijk kan iedereen dit zien, want het was geweldig!”

DE LEDEN VAN WIJKJURY DEVENTER KRONEN

VIELFALT
Jakop Ahlbom

“We zijn als publiek meegenomen in de wondere wereld van magie. Vanaf het eerst moment is de vraag: wie en wat hoort nou allemaal bij de show? We waren helemaal flabbergasted van de voorstelling!”

DE LEDEN VAN WIJKJURY ENSCHEDE KRONEN

DE JAREN
Het Nationale Theater

“We waren mega onder de indruk: emotioneel, fantastisch, compact, heel heftig en rauw, maar daardoor ook realistisch. Kortom, een ijzersterke voorstelling.”

DE LEDEN VAN WIJKJURY MAASTRICHT KRONEN

UNSEEN
Jakop Ahlbom

“Heel romantisch, magisch, verrassend, betoverend, emotioneel, komisch, gepassioneerd. We staan ervan te kijken dat er zonder tekst zo veel betekenis wordt overgebracht door de acteurs. De jury koos de voorstelling unaniem”

DE LEDEN VAN WIJKJURY PURMEREND KRONEN

LÍX
X_YUSUF_BOSS

“Een horizon verbredende voorstelling met prachtige, filosofische beelden, in een heel persoonlijke voorstelling. Als een dansvoorstelling zonder taal is het heel goed te volgen. Het heeft ons in ons hart geraakt en hebben nog nooit zoiets gezien.”

DE LEDEN VAN WIJKJURY PURMEREND JONG KRONEN

A MEDICINE SHOW
Ashton Brothers

“Vanaf moment één blijven de wauw-momenten maar komen. De hele voorstelling is spectaculair, acrobatisch en ook nog eens heel erg komisch. Dynamisch en veelzijdig, het bleef maar verrassen.”

DE LEDEN VAN WIJKJURY SCHIEDAM KRONEN

UNSEEN
Jakop Ahlbom

“Een prachtig decor en elke keer weer nieuwe dingen om te ontdekken, open voor interpretatie. We hebben na afloop met een positief en magisch gevoel de zaal verlaten.”

DE LEDEN VAN WIJKJURY UTRECHT KRONEN

THE HOT PEACHES
DOX + de Toneelmakerij

“Het was een suikerspin explosie van kleur, dans en muziek op ons netvlies! Wat een durf en een niet-schaamte hebben deze spelers.”

schrijf je in voor de nieuwsbrief: