fbpx Female Economy - Maatwerk

het werk | MAATWERK

– Khalil Gibran

inleiding | wat wij komen halen

Zina fietst grote kantoren, kleine bedrijven, (overheids)organisaties, congressen en teamdagen binnen. Verwelkomt je in je eigen huis of in ons Zina Atelier in de wijk, produceert mini-WijkSafari’s op aanvraag, houdt welkomstrituelen, ontlokt openbarende gesprekken en opent een nieuwe blik in elkaars ogen. De kern is onze adoptiemethode, de gedachte achter de trainingen leen ik van Sythembiso Nyoni uit Zimbabwe: ‘Wanneer je hier bij mij thuis komt om iets te brengen, stuur ik je terug naar het vliegveld, maar wanneer je komt om iets te halen, ben je welkom’. Het bleek een levensles. Zij wijst ons op het feit dat overal hiërarchie in verborgen zit. Dat in iets van elkaar aannemen, te rade gaan, kwetsbaar zijn, het niet weten, dat daar gelijkwaardigheid woont.

“Als jij iets van mij meeneemt, geef je me waarde; als jij iets komt brengen, geef je mij aan dat jij alles al hebt en weet. Het bestaansrecht van mij en mijn cultuur zit hem in: gezien worden. Door jou. Want ieder van ons heeft een talent. Neem dát van elkaar. Zie mij en neem mijn talent, in plaats van alleen het jouwe te komen brengen”

– Sythembiso Nyoni

Ik haal de buit omhoog die nog ongezien in werknemers sluimert. dit doe ik door de levens van werknemers creatief te laten botsen met de diverse leden van de roedels, waar wij in de loop van onze projecten mee werkten en die nog altij met ons mee wandelen. En er is altijd iets lekkers te eten want zoals het Afrikaanse spreekwoord zegt: waar veel te doen is, moet je met eten beginnen. Alles is naar wens vorm te geven en te combineren. Ik help graag bij het samenstellen van een inspirerend programma om een blijvende verandering teweeg te brengen.

maatwerk@FemaleEconomy.nl

rhoussoul | een louterend welkomstritueel

Een goed begin is het halve werk. Je opent je pas wanneer je je ontvangen voelt. Met een handwassing met geurende rozenzeep en een zoete dadel die je mond verheugt, verwelkomen mijn Zina gastvrouwen en -heren jouw gasten. Alle Zina’s in prachtig fel roze gekleed.

Rhoussoul

doorlopend gesprek | mijn vorm van een speeddate

Ik beheers al jarenlang de kunst van het vragen stellen – schaamteloze vragen én liefdevol tegelijkertijd. In het doorlopend gesprek, mijn vorm van een speeddate, worden wisselend paren gemaakt waarbij intieme vragen uitnodigen een kijk in de ziel van de ander te nemen en zo elkaar te ontmoeten.

WijkSafari-workshop | de adoptiemethode ervaren

Bij al mijn WijkSafari’s is de adoptiemethode de cruciale basis voor het aanwakkeren van onderling vertrouwen die een meer wezenlijke ontmoeting of noem het ‘herontdekking’ van jezelf veroorzaakt. Er bestaat altijd verwarring over ‘de ontmoeting’ met de ander. Je bent geneigd te ‘geven’ maar juist ‘het delen van wat er in jou omgaat’, blijkt de werkelijke gelijkwaardigheid tot stand te brengen. Als mens dát durven te overwinnen, om wat er op dat moment in hen leeft, hoe ongearticuleerd ook, in te brengen, wekt dat ieders fascinatie én herkenning. Ik reisde de hele wereld over om met mijn methode nieuwe ontmoetingen te smeden.

WijkSafari Workshop

mini-WijkSafari | ontdek de levensverhalen die in een wijk wonen

Zina produceert ook WijkSafari’s op maat, dus op de door jou gewenste schaal. Ik noem ze dan huiskamerconferenties en ik open deuren van huizen waar je niet eerder kwam. Huizen waar ik ooit aanbelde, heb meegegeten en mocht verposen. Waar ik de verhalen van ken en zij het mijne. Ik liep eerder al met de afdeling Wonen van de gemeente Amsterdam, huurkoepels en woningbouwverengingen deze huizen binnen: bij Hind om te horen hoe zij hier geworteld is, bij Zahra om te ervaren hoe zij omgaat met haar ‘moeilijke’ buurman. Om na afloop geïnspireerd na te praten over wat deze levensverhalen en ervaringen met hun beleid doet.

workshop | spiegel je in de Ander

Ik koppel jouw werknemers aan leden van mijn roedel. Met een doorlopend gesprek en een mini-adoptie leren zij in elkaars wereld te stappen en te kijken naar wat hen bindt in plaats van wat hen ogenschijnlijk tot de Ander maakt. Om vervolgens in duo’s vanuit een spiegeling aan elkaars levensverhalen een scène te maken.

‘De workshop laat de trainees van PostNL inzien dat je meer met elkaar gemeen hebt dan je op het eerste gezicht zou verwachten en laten onze jonge professionelen ervaren dat het helemaal niet zo moeilijk is om écht contact te maken. Een bijzondere workshop die de trainees niet alleen aan het denken zet over diversiteit en inclusie, maar ze ook gelijk aanzet om anders te handelen: met meer begrip en meer geduld voor elkaar.’

– Yvette Burger | Specialist Learning & Development, coördinator Traineeship ‘Your Excellence Programma’ van PostNL.

workshop | Ik Ontmoet Mij, een verbindend intiem ritueel

Naast ontmoetingen met vreemden, zet ik ook ontmoetingen op waarbij je jezelf ontmoet. Tijdens een training sessie Ik Ontmoet Mij ontmoet je via de Ander, jezelf. De blik wordt naar binnen gericht om beter zicht te krijgen op jezelf. En zo ook de ander beter te begrijpen.

installaties op locatie | verhalen die onder je huid kruipen

Indringende levensveranderende verhalen op jouw evenement of bijeenkomst? Terwijl de handen van klanten of bezoekers worden gemasseerd of zij zich heerlijk nestelen op een matras? Onze installaties Beauty Verhalen Salon en Omdat Jij Mij Ten Diepste Aangaat, kunnen op (bijna) elke plek en bij elke gelegenheid geïnstalleerd worden; congres of bijeenkomst, viering in een buurthuis of festival in de buitenlucht, wij vlijen ons overal neer.

bedrijvenprogramma’s | repetities met nagesprek of een hele voorstelling voor jezelf

Ik open de deuren voor organisaties tijdens repetities om een blik in het maakproces te nemen en te leren dat open communicatie en creativiteit niet alleen op de theatervloer onmisbaar zijn, maar op elke werkvloer. Ook zijn voorstellingen met groepen werknemers te bezoeken, of wat ook regelmatig voorkomt is dat je een hele voorstelling kunt kopen. Zo kun je samen met werknemers de voorstelling bezoeken en napraten met de makers over wat jou heeft geraakt. Eventueel met een hapje en een drankje.

“De repetities van Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors waren zeer inspirerend. De groep die wij meebrachten was onder de indruk van hoe beeldvorming ontstaat en een eigen leven gaat leiden en waarheid wordt. Deelnemers realiseerden zich dat in verbinding zijn en blijven met elkaar een continu open gesprek vraagt. En dat zij hier als leiders een voorbeeld in kunnen zijn door vragen te stellen en hun eigen gevoel te benoemen. Dat is wat ze ook concreet zijn gaan doen.”

Inge van den Broek | Founding partner Paluka | Aanjagers van persoonlijke groei en leiderschap

Mail ons voor meer informatie of het aanvragen van maatwerk of een workshop maatwerk@FemaleEconomy.nl

schrijf je in voor de nieuwsbrief: