fbpx Female Economy - Onze wens voor jou in 2024 | Naztrologie - Nieuws

Onze wens voor jou in 2024 | Naztrologie

Nazmiye gidst je door het jaar en leidt je langs de hemel. Wanneer steunen de sterren het moment om je wensen waar te maken? Bekijk hier onze nieuwjaarswens of lees ‘m hieronder.

Een knisper fris nieuw jaar ligt op ons te wachten. Het leven doet zichzelf, verandering is de enige constante. Controle is een illusie. Wij bepalen alleen hòe we met de dingen omgaan. Wat staat ons dit jaar, astrologisch gezien te wachten? Ik heb ervoor gekozen om de meest significante verschuiving te duiden: Pluto, de planeet van macht, destructie en transformatie, gaat van het teken steenbok naar het teken waterman, en zal daar blijven tot 2043.  Verandering komt niet van de ene op de andere dag. Het aardeteken Steenbok is het teken van controle, autoriteit, systemische machtsstructuren, traditie. Regeringen, banken, geld, bezit, al die dingen waren de afgelopen decennia belangrijk. 

Waterman is een lucht teken, en staat voor technologische innovatie en revolutie voor het grotere goed van het collectief. Artificiële intelligentie, crypto geld, nieuwe innovaties die met het internet te maken hebben zullen dus sterk groeien de komende decennia. En er zullen op revolutionaire manieren ook vele oude structuren sneuvelen. Er moet plaatsgemaakt worden voor het nieuwe. De belangrijkste verandering zal de machtsverschuiving zijn in onszelf. Waar we tot nu toe de macht buiten onszelf legden, de banken vertrouwden, regeringen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in onze maatschappij is nu de tijd aangebroken dat de autoriteit naar binnen verschuift, in onszelf. Power to the people. 

Je zou kunnen zeggen dat we collectief aan het opgroeien zijn. Niemand komt ons redden. Het is aan ons om die taak te volbrengen. We zullen moeten aanvaarden dat we met elkaar en de wereld om ons heen verbonden zijn en dat een enkel mens de wereld werkelijk kan veranderen. Ik heb het niet over ‘je verantwoordelijkheid nemen’, dat is een woord van de oude structuur. De nieuwe tijd vraagt om een andere innerlijke houding: het besef dat een verschuiving in mij, effect heeft op de hele wereld. Kun je de wereld toe ikken? Beseffen dat jij mij bent, in een andere gedaante?

Hoe doe je dat? Het antwoord ligt ‘in jou’. Eén mens geheeld, is het universum geheeld. Ik zelf heb veel strijd gevoerd met mijzelf en met de buitenwereld. Wil ik de oorlog om me heen stoppen, zal ik eerst moeten leren de strijd van binnen te stoppen. Ik zal een meester moeten worden in vrede. Op alle mogelijke lagen. Ik zal door de angst heen moeten van de gedachte: ‘Wat als ik mijn wapen neerleg, en de ander misschien toeslaat?’ En vrij snel zal ik merken dat ik veiliger ben dan ik dacht. Ik zal moeten leren met compassie naar mijzelf te kijken, zodat ik anderen ook kan laten zijn wie ze zijn. Ik zal me bewust moeten worden dat mijn stem gewicht en waarde heeft en nòdig is voor zovelen die geen stem hebben. En dat ik het effect van mij uitspreken tegen onrecht niet kan meten en wellicht nooit zal kennen. Een ding zegt Pluto in waterman: Ken u zelve. Sta op. Herinner je kracht. En zet het in voor het grotere goed van het collectief. 

Als je vanuit deze houding alle komende 365 dagen vult, staat je het beste jaar van je leven te wachten.

Meer Naztrology? Ontvang ook maandelijks haar moon alerts per mail met adviezen bij elke nieuwe maan en volle maan.