fbpx Female Economy - NIEUWE PODCAST | IK ONTMOET MIJ - Nieuws

NIEUWE PODCAST | IK ONTMOET MIJ

FEMALE ECONOMY lanceert de Ik Ontmoet Mij podcast ‘verhalen van veerkracht’. Deelnemers aan de Ik Ontmoet Mij-training delen hun verhaal!

Al ruim tien jaar kunnen Amsterdammers met een migratie-achtergrond zichzelf helen met de lichaamsgerichte training Ik Ontmoet Mij. Opgegroeid in een gemeenschap waarin het collectief boven het individu wordt gesteld, is het moeilijk woorden te vinden voor hun eigen wensen en grenzen. Het lichaam is dan een ingang. Deelnemers leren contact te maken met het lichaam en dit te verbinden met de eigen biografie en gevoelsleven om zo de problemen die zij tegenkomen zelf te lijf te gaan. Zonder daarbij de zegeningen van de collectieve cultuur te verliezen, want het collectief kan je ook dragen. Vijf deelnemers geven woorden aan hun ervaringen in onze nieuwe podcast.

Ayae: “Mijn littekens vertellen niet waar ik naar toe ga, maar waar ik ben geweest.”

De deelnemers die hun verhaal zelf hebben ingesproken voor de podcast, komen uit alle stadsdelen waar Female Economy de training aanbiedt. Met hun getuigenis geven Mustafa, Ayae, Sergio, Aicha en Meredith een inkijk in wat de training voor hen betekent heeft. Hun persoonlijke achtergrond en innerlijke reis worden aangevuld met fragmenten van oefeningen en meditaties uit de training, ingesproken door therapeut en mede-ontwikkelaar van de training, Jale Simsek.

Mustafa: “Ik Ontmoet Mij is leren ademen. Ademen en dan kan je weer denken.”

Elke week een nieuwe aflevering! Beluister de podcast hier.