fbpx Female Economy - Ola gaat zich fulltime richten op haar kunstenaarschap - Nieuws

Ola gaat zich fulltime richten op haar kunstenaarschap

Mede artistiek leider van Female Economy, Ola Mafaalani, verlaat Female Economy niet met haar hart maar wel in haar huidige functie.

Ola: “Na wederom een leidinggevende functie aan te gaan, kwam ik erachter dat ik mij  fulltime wil focussen op mijn eigen kunstenaarschap. Ik blijf voor altijd in nauwe verbinding met Female Economy, deze bijzondere en belangrijke theaterroedel die mij zo na aan het hart gaat.”

Per 1 april 2024 gaat Ola Mafaalani verder als zelfstandig kunstenaar.
Mafaalani heeft sinds januari 2021 samen met Adelheid Roosen (artistiek leider) en Bregtje Bos (zakelijk leider) de leiding over Female Economy, het theatergezelschap van mede-, neder- en buitenlanders, buitenstaanders en wijknomaden. Ze heeft o.a. bijgedragen aan de productie Cheikhats, a ritual beyond binary thinking, de installatie Ik Ontmoet Mij, en haar gelauwerde productie Vrouwen in Bad. 

Adelheid en Female Economy vieren haar volgende stap. De artistieke samenwerking tussen Ola, Adelheid en het gezelschap zal in de toekomst binnen projecten worden voortgezet. Tot april 2024 werken zij samen met het gezelschap aan het nieuwe project De Gereedschapskist.

CHEIKHATS, A RITUAL BEYOND BINARY THINKING Credit: Casper Buijtendijk

Over Ola Mafaalani (Damascus,1968)
Mafaalani creëert rijkelijk erkende toneelproducties voor de grote zalen in Nederland en buitenland die zich kenmerken door een altijd inherente reflectie op sociale en politieke kwesties in de huidige samenleving. Ze gaat het experiment niet uit de weg en put kracht uit een kritische blik op het ‘nu’ én op haar eigen kunstenaarschap en het omliggende veld. Ola ontving de Prosceniumprijs in 2016 voor haar wezenlijke bijdrage aan het toneelklimaat. 

Over Female Economy 
Het theatergezelschap Female Economy van mede-, neder- en buitenlanders, buitenstaanders en wijknomaden bestaat 25 jaar en maakt theater om een diepgaande ontmoeting met ‘de Ander’ te bewerkstelligen vanuit ieders autobiografie. Het huidige theatergezelschap is sinds 2021 een samensmelting van Female Economy, het initiatief van Adelheid Roosen en Zina, het eerste multiculturele theatergezelschap van Nederland, opgericht door Elly Ludenhoff, Nazmiye Oral, Myriam Sahraoui en Adelheid Roosen. Female Economy bestaat uit artistiek leiders Adelheid Roosen en Ola Mafaalani (tot april 2024) en makers Nazmiye Oral, Myriam Sahraoui, Leendert Vooijce en Anne-Marth Hogewoning.