fbpx Female Economy - DOLLE ZINA - Het Werk

DOLLE ZINA

Opmerkelijk en indringend portret van een generatie ‘nieuwe’ Nederlandse vrouwen, zelfstandig en vrijgevochten als Dolle Mina, maar dan anders. Met onze Nazmiye Oral en Myriam Sahraoui, Funda Mujde, Oya Capelle en Amina Meliani.

In de documentaire Dolle Zina vertellen vijf vrouwen van islamitische oorsprong over hun persoonlijke ervaringen met liefde, vrouw zijn, schoonheid, erotiek & seksualiteit, maagdelijkheid, geloof en de voor- en nadelen van hun islamitische opvoeding.
Ze kwamen volkomen onvoorbereid vanuit Marokko en Turkije naar Nederland. Als kind door hun ouders meegenomen, met achterlating van alles wat hen vertrouwd was, naar een land waar ze niemand kenden en waarvan ze de taal niet spraken. Inmiddels uitgegroeid tot volwassen, zelfstandige en vrijgevochten vrouwen, vertellen zij op zeldzaam openhartige wijze over hoe het hen hier verder verging.

Eerder schreef en regisseerde Adelheid Roosen een islamitische variant op de Vaginamonologen onder de titel Gesluierde Monologen. Geïnspireerd door de vertrouwelijke verhalen van de vrouwen besloot ze samen met regisseur Mijke de Jong vijf vrouwen uit te nodigen om voor de camera het verhaal van hun leven te vertellen.

documentaire

schrijf je in voor de nieuwsbrief: