fbpx Female Economy - toegift | WELKE LIEFDESTAAL SPREEK JIJ? - Magazine

toegift | WELKE LIEFDESTAAL SPREEK JIJ?

toegift | WELKE LIEFDESTAAL SPREEK JIJ?

In de voorstelling Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz & Sjors ligt bij de acteurs het hart op de tong. Dat de liefde gebaat is bij heldere communicatie weten we allemaal, maar soms wonen we niet in de woorden of spreken een andere liefdestaal. Hoe geef jij uiting aan je liefde?

Jij denkt goed bezig te zijn door in de keuken een heerlijke maaltijd te koken voor je geliefde, terwijl die zich in de woonkamer stierlijk verveeld en vraagt waar je toch blijft.

Je zegt wel dat je van haar houdt, maar waarom koop je dan nooit een bosje bloemen? We spreken niet allemaal dezelfde taal van de liefde. Voor sommigen zeggen daden meer dan woorden, voor anderen zijn diamonds a girl’s best friend. Volgens relatietherapeut Gary Chapman bestaan er maar liefst vijf liefdestalen, en het zou hem een hoop werk schelen als we die van onszelf -en onze partner- leren spreken en verstaan.

5 LANGUAGES OF LOVE 

 

Words of Affirmation

Parlez moi d’amour. Jij wil horen hoeveel je geliefde van je houdt. Of je geliefde het nu zegt met een love song, een Shakespeariaans sonnet, of met drie simpele woorden – zolang die het maar zegt. Liefdevolle woorden doen je glanzen, complimentjes doen je zweven. Beledigingen kunnen je breken en vergeet je niet gemakkelijk. 

 

Receiving Gifts

Vergis je niet, jouw liefde is heus niet te koop. Je bent niet materialistisch ingesteld, het gaat je om de gedachte achter het cadeau. Je viert graag mijlpalen, en laat je graag verrassen. Door een met zorg uitgekozen cadeau voel jij je gezien en gekend. Jouw partner moet de agenda goed bijhouden, een vergeten verjaardag of jubileum komt je geliefde duur te staan. 

 

Quality Time

Elkaar langdurig in de ogen kijken, mobiel op vliegtuigstand en Netflix op standby – jij wil onverdeelde aandacht. Jij vindt het belangrijk dat iemand er echt voor jou is, zoals jij er ook altijd voor anderen zal zijn. Wanneer je geliefde afgeleid raakt, dates uitstelt en er niet goed naar je wordt geluisterd, ervaar je dat als kwetsend. Jij wordt gelukkiger van samen iets leuks doen, dan van fysieke cadeautjes.

 

Physical Touch

Social distancing valt je zwaar, jij hongert naar huid. Een kneepje in je schouder, een hand op je knie, een innige knuffel – met aanraking toon je dat je om iemand geeft. Gepaste goed getimede aanrakingen, communiceren liefde en geborgenheid. Voor jou is fysieke aanwezigheid erg belangrijk, een zoomdate is dus niet aan jou besteed. 

 

Acts of Service

“Ik doe dat wel even schat,” hoor jij misschien wel net zo graag als “ik hou van je”. Wanneer je partner je uit liefde helpt (niet uit verplichting), voel je je gewaardeerd. Luiheid, beloftes niet nakomen, en meer werk voor je creëren, vertaal je als ‘mijn gevoelens doen er niet toe’. Ontbijt op bed zodat je even kunt uitslapen, de vuilniszak voor je buiten zetten, je helpen met een presentatie op werk, het zijn daden van liefde.

ga hier naar de voorstellingspagina