fbpx Female Economy - BROZER - Het Werk

BROZER

Leonoor Pauw (Muis), Marnie Blok (Ted), Lieneke Le Roux (Lian), Adelheid Roosen (Carlos) vertolkten eerder vier zussen in de prijswinnende film Broos (1997) van Mijke de Jong, waarin een familiebijeenkomst eindigt in een nachtmerrie.

Als Leonoor Pauw in de zomer van 2010 vertelt dat ze uitgezaaide kanker heeft en dat ze niet meer beter wordt, is dat voor ‘het Broosteam’ reden om opnieuw de krachten te bundelen. Met als resultaat de film Brozer.
Geen glamour en glitter. Geen wedstrijd. Of kanker als topsport. Maar ‘het andere gezicht’ van omgaan met kanker en kankerpatiënten. Hoe je het zinloze zin kunt geven. Herkenbaar, humorvol en realistisch.
Als Muis hoort dat ze ongeneeslijk ziek is, krijgt voor haar het leven een totaal andere betekenis. Op haar weg naar het onbekende brengt ze regelmatig de zondagen door met haar zussen. Snoeihard, met gevoel voor humor, boos, angstig en met liefde zoeken zij elkaar op tot de dood hen scheidt. De film verbeeldt de pogingen van de vier zussen om met dit verdriet om te gaan om zo grip te krijgen op de vergankelijkheid.
Een speelfilm over de veerkracht van de mens, liefde en de confrontatie met het onvermijdelijke waarbij de makers voor en achter de camera worden geconfronteerd met de grenzen van fictie.
De wereldpremière vond plaats op het filmfestival van Toronto, Canada. De Nederlandse première in Utrecht op het 34e Nederlands Filmfestival.

BROZER is een productie van Topkapi Films en PRPL in coproductie met de VPRO en HUMAN, met steun van het Nederlands Filmfonds en donateurs van de Stichting Ongeremd Delen.

trailer

schrijf je in voor de nieuwsbrief: