fbpx Female Economy - MAM EET BLOEMEN - Het Werk

MAM EET BLOEMEN

Adelheid besloot zich niet te verzetten tegen de verandering die Alzheimer bij haar moeder met zich meebracht en samen met haar bloemen te eten.

Korte film over wat de aanraking tussen mantelzorger en patiënt teweeg kan brengen.

Toen haar moeder Alzheimer kreeg, ontdekte Adelheid aan den lijve wat dat betekent. Zoals Alice in Wonderland een wit konijn achterna viel in een gat in de grond, zo suisde zij achter Mam aan naar een andere werkelijkheid. Door mee te reizen ontstond een nieuw en intens contact en ontdekte Adelheid dat Alzheimer geen vervreemding en verwijdering hoeft te betekenen, maar ook tot een waarlijke ontmoeting met de ander kan leiden. Zij verbeeldde haar reis in de documentaire Mam (2009), die aan Anne-Mei Thé, hoogleraar langdurige zorg en dementie aan de UvA, de geuzennaam AlzheimerFluisteraar ontlokte.

De film Mam won diverse prijzen, is en wordt op vele (inter)nationale filmfestivals en medische congressen vertoond. De film Mam eet Bloemen is te zien als aanvulling op Mam en op Mam Talk.

Als aanvulling op de films Mam en Mam Talk is ook Mam eet Bloemen te boeken. Bij alle films kunnen wij nagesprekken met Adelheid en/of een AlzheimerFluisteraar verzorgen en in overleg stellen wij voor u een programma naar wens samen.

Meer informatie: adelheid@femaleeconomy.nl

foto's

schrijf je in voor de nieuwsbrief: