fbpx Female Economy - ROOSEN&BORST - Het Werk

ROOSEN&BORST

ROOSEN&BORST

translate to english
EEN DOCUMENTAIRESERIE VAN ADELHEID+HUGO | OMROEP HUMAN

In ROOSEN&BORST bezoeken Adelheid en Hugo voor de derde maal mensen met dementie en hun naasten. Dit keer gaat de documentaireserie over afscheid bij dementie. Bij afscheid hoort rouw. Maar wanneer begin je daar dan mee? Hoe doe je dat bij een ziekte die zo stiekem en vaak onverwachts je leven binnensluipt? En wat betekent dat voor degenen die afscheid moeten nemen van jou?

Trailer

ROOSEN&BORST volgt onder andere de 52-jarige Joris, die op zo’n jonge leeftijd al dementie heeft maar nog droomt van trouwen en verre reizen maken. We ontmoeten Tonny die geplaagd wordt door schuldgevoel omdat ze haar vader met dementie naar een verpleeghuis moet brengen. En naast oude bekenden uit In de Leeuwenhoek en Thuis op Zuid zien we Cheryl, die haar leven omgooit om 24 uur per dag klaar te staan voor haar vader Franklin.

 

“je kunt wel blijven hopen dat de Alzheimer er niet is, maar het is er en het gaat niet meer over dat is gruwelijk, laat daar geen misverstand over bestaan. maar trek jezelf aan je haren omhoog en accepteer dat de ziekte er is. ga mee op reis. improviseer, speel en beweeg mee.”

Adelheid Roosen

 

Adelheid en Hugo ondernemen daarnaast hun eigen zoektocht: hoe willen zij het afscheid  ‘aangaan’ als Alzheimer hén treft, zoals het ook hun moeders trof? Ben je het einde voor, zoals Hugo zijn wens bespreekt met arts Bert Keizer? Of ontwerp je voor die laatste fase een comfortabel kunstwerk, zoals Adelheid vraagt aan kunstenaar Joep van Lieshout?

__

ROOSEN&BORST | VANAF 31 MEI
elke dinsdag bij HUMAN om 20:25 uur op NPO 2

schrijf je in voor de nieuwsbrief: