fbpx Female Economy - TERUG NAAR DE AKBARSTRAAT - Het Werk

TERUG NAAR DE AKBARSTRAAT

Tweeluik waarin Felix Rottenberg na 20 jaar terugkeert naar de wijk Kolenkit in Bos en Lommer, januari 2020 uitgezonden op NPO 2. Is integratie hier gelukt of mislukt? Bij zijn bezoek aan ons wijkatelier in broedplaats De Vlugt, maakt Felix kennis met de methodiek Ik Ontmoet Mij en gaat hij in gesprek met onder anderen Myriam Sahraoui, projectleider en mede-oprichtster van Adelheid+Zina.

Felix Rottenberg maakte in 2002 de documentaireserie De Akbarstraat, een schets van een vergeten zwarte wijk vol onderlinge spanningen tussen bevolkingsgroepen, die te boek stond als ‘de slechtste wijk van Nederland’ (Vogelaarwijk nummer 1).
Onze Myriam Sahraoui was destijds als een van de researchers van deze serie getuige van dit tijdsgewricht. Acht jaar geleden ontwikkelde zij samen met Jale Simsek, lichaamsgericht therapeute, de training Ik Ontmoet Mij voor migrantenvrouwen – en nu ook voor migrantenmannen – die psychisch en fysiek lijden, omdat ze tussen de collectieve mentaliteit van hun wieg en de geïndividualiseerde samenleving van hun wijk zijn gevallen.
Deelneemsters aan Ik ontmoet Mij zijn zelf trainster geworden en helpen nu andere vrouwen. Zoals Malika Hamdaoui, die Myriam leerde kennen tijdens haar research voor De Akbarstraat en in beide documentaires is te zien.

Meer info over trainingen Ik ontmoet Mij

De lichaamsgerichte trainingen Ik ontmoet Mij voor vrouwen en voor mannen vinden plaats op verschillende locaties in Amsterdam. Meer info en aanmelden: Ik ontmoet Mij.

Nieuw: We zijn ook gestart met trainingen voor gemengde groepen van migranten en deelnemers met een Nederlandse achtergrond en bieden Ik-Wij workshops aan het bedrijfsleven en gemeenten. Omdat er nog veel te leren is van elkaar.

Kijk Terug naar de Akbarstraat hier

Trailer

schrijf je in voor de nieuwsbrief: