fbpx Female Economy - ROC ADOPTIES - Het Werk

ROC ADOPTIES

Wandel onze wereld in waar vierdejaars ROC-studenten en leden van directie + bestuur uit het culturele veld elkaar vrijmoedig adopteren. Nieuwsgierig ontsluiten zij hun wereld voor de ander. Studenten vergaderen in boardrooms, directeurs eten pasta pesto in studentenhuizen. Samen bezoeken zij voorstellingen en komen ze op plekken waar zij zich eerder niet gedacht hadden. Bestuursleden ontdekken dat echt inclusief zijn niet vanzelfsprekend is.

‘Iedere keer als ik me voor onze projecten laat adopteren door een wildvreemd medemens verbaas ik me erover hoe dat me raakt. Ik ben meer verlegen als ik pad ga, mijn voor de hand liggende attitude verlaat mij. En ik ben meer verheugd, als ik arriveer.

Zoals ik als kind was, als ik voor mijn moeder bij iemand in het dorp bloemen mocht langs brengen. Ik fietste harder dan normaal en stapte trager af als ik was aangekomen. Zenuwen, maar van die fijne.

Alle theatergroepen in ons land hebben een bestuur of een raad van toezicht. In vergaderingen worden zij door ons voorgelicht over alle lopende zaken en op zeker moment dacht ik: vreemd eigenlijk dat zij een gezelschap besturen, onze voorstellingen zien, maar nooit ervaren wat ik ervaar in de praktijk en in de wijken. En dat is een gemis.  Want je wilt begrijpen wát je bestuurt, Daarom bedacht ik het concept: ROC ontmoet Bestuur. Om bestuurders werelden binnen te laten fietsen die voorheen vreemd voor hen waren. Zo begonnen deze onverwachte koppelingen, en met veel vreugde bleek.’- Adelheid

 

‘Een gloedvol traject, een bevestiging dat het altijd zinvol en mooi is om mensen uit verschillende richtingen bij elkaar te brengen. En zo mooi ook om te zien hoe ambitieus en gemotiveerd onze studenten zijn’ 

Matthijs, lid van de Raad van Toezicht van het AFK

 

schrijf je in voor de nieuwsbrief: