fbpx Female Economy - BEAUTY VERHALEN SALON - Het Werk

BEAUTY VERHALEN SALON

Afgesloten van de buitenwereld luisteren bezoekers naar ontroerende en indringende levensverhalen van onbekende wijkbewoners, terwijl zij ondertussen van een handmassage genieten.

We ontvangen hen op een gigantisch roze tapijt, aan lange tafels, op een uitgekiende, centrale plek in de ruimte.
De audio-installatie staat al jaren met succes op ons repertoire en is letterlijk overal in de wereld intiem en op kleine schaal te produceren en in te zetten.

We staan op festivals en in buurthuizen, zijn te gast bij ministeries en gemeenten en bivakkeren op pleinen en in wijken. In 2016 maakten wij samen met het Kaaitheater nieuwe verhalen uit en voor de Amsterdamse wijk Slotermeer en de Brusselse wijk Molenbeek.

De Beauty Verhalen Salon is geboren in 2007. We toveren buurtcentra om tot beautysalon. Halen vrouwen uit het harnas van de roddelcultuur en leggen hen in de watten: met een Mobiele Beauty Salon doet Zina diverse Amsterdamse buurtcentra aan om mensen van verschillende leeftijden en achtergrond tot hun diepste verhaal te laten komen. We harsen snorren, brengen gezichtsmaskertjes aan, masseren en tekenen ondertussen de indrukwekkende levensverhalen van de vrouwen op. Met de kracht van kunst herschrijven we deze interviews tot indringende monologen die de vrouwen zelf in de studio inspreken.

De Beauty Verhalen Salon ging in première op het Women Inc. festival in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Sommige geïnterviewde vrouwen meldden zich spontaan om met ons mee te spelen ín de installatie. Roze gesluierd in Zinajurk achter de tafels, om de handen te masseren van het publiek dat geblinddoekt naar hun intieme levensverhalen luistert.

De telefoon gaat. Een onbekend buitenlands nummer.
Een mannenstem zegt: “Gefeliciteerd, uw zoon is als martelaar gestorven. De deuren van het paradijs zijn voor hem geopend.”Er wordt opgehangen.
Zoubida, Amsterdam

schrijf je in voor de nieuwsbrief: