fbpx Female Economy - VIDEO-INSTALLATIE IK ONTMOET MIJ - Het Werk

VIDEO-INSTALLATIE IK ONTMOET MIJ

waar geen woorden zijn
vindt het lichaam een antwoord
want het lichaam liegt niet

in de video-installatie Ik Ontmoet Mij ervaar je de essentie van een helend ritueel, ontwikkeld door theatergezelschap Female Economy, om het individu tot bloei te laten komen binnen de veilige bedding van de gemeenschap.

Theatergezelschap Female Economy beweegt door de wereld, door systemen, langs gemeenschappen en individuen om met rituelen vorm te geven aan datgene wat wel gevoeld maar niet geleefd wordt. 

in de video-installatie Ik Ontmoet Mij neem je plaats op zachte kussens in een lichte, met doeken omsloten ruimte. ervaren trainers en deelnemers van de gelijknamige trainingsmethodiek, nemen je in een video mee op een intieme reis langs uiteenlopende emoties en identiteiten. in de video-installatie is de bezoeker deelgenoot van de heling die je ervaart wanneer je alles wat er in je huist omarmt en het individu zich gedragen voelt door een collectief.

this is your body. your body is welcome.

Trailer

IK ONTMOET MIJ | de methodiek

Ik Ontmoet Mij is ontstaan uit de autobiografie van projectleider Myriam Sahraoui en therapeut Jale Simsek. toen zij elkaar voor het eerst ontmoetten, herkenden ze de spagaat waarin ze beiden leefden: opgegroeid in een wij-cultuur waarin het collectief centraal staat, probeerden ze zich staande te houden in de individualistische maatschappij van hun nieuwe thuisland. vanuit deze ervaring ontwikkelden zij een training voor mensen met een zelfde verscheurdheid, die de zegeningen van beide culturen in zich verenigt.

wanneer de inbedding in de gemeenschap je beknelt, creëer je als krachtig individu ademruimte voor jezelf. en het collectief kan je dragen, wanneer de individualistische maatschappij je alleen doet staan. dankzij pionierende huisartsen en sociaal werkers uit de wijken zijn sinds 2008 al meer dan 1800 mensen doorverwezen naar Ik Ontmoet Mij om zich te helen. 

meer over Ik Ontmoet Mij lees je hier.

 

CONTACT EN BOEKINGEN

de installatie kan op elke plek neerstrijken om publiek mee te nemen in een intiem ritueel. ook kunnen onze trainers workshops binnen de installatie geven.

neem contact op met Myriam Sahraoui, projectleider van Ik Ontmoet Mij voor de mogelijkheden en een prijsopgave.

Myriam Sahraoui | myriam@femaleeconomy.nl

 

PRAKTISCH | afmetingen en capaciteit

twee kanaals video installatie

12’ loop

2023

de installatie bestaat uit een constructie van verticale houten armen, opgesteld in een cirkel en biedt plaats aan 20 bezoekers tegelijkertijd. zachte zijden gordijnen omsluiten de gehele installatie en zijn op vier verschillende plekken te openen. de installatie is in meerdere afmetingen op te bouwen:

de diameter kan variëren van 5,20 meter tot 8,80 meter. dit betreft de oppervlakte van de installatie. 

de binnenruimte waar de bezoekers plaatsnemen heeft bij de kleinste opstelling een diameter van 4 meter en bij de grootste opstelling een diameter van 8 meter. ook hiertussen kan gevarieerd worden.

de installatie is op verschillende hoogtes in te stellen: 272,5 cm, 253 cm en 232,50 cm hoog.

binnen het decor van de video-installatie is het ook mogelijk een Ik Ontmoet Mij workshop te volgen van één uur met maximaal 15 deelnemers om een aanraking te ervaren van onze methode. de workshop wordt gegeven door een tweetal ervaren trainers die in Amsterdam Nieuw-West en Noord trainingen geven. de deelnemers aan de workshop kunnen bezoekers zijn van elke locatie waar de Ik Ontmoet Mij installatie staat. 

schrijf je in voor de nieuwsbrief: