fbpx Female Economy - LIVING OBJECTS IV | OIKOS - Het Werk

LIVING OBJECTS IV | OIKOS

Studenten van De Acteerschool Rotterdam maakten samen met Adelheid+Zina Living Objects IV | Oikos, speciaal voor de 3rd World Conference of Women’s Shelters in het World Forum in Den Haag. De vierde in deze serie ‘levende installaties’ zoals Adelheid die al eerder maakte. Hierin verplaatsen mensen hun handelen in eigen omgeving naar het theater of de openbare ruimte. 

Voor Living Objects IV | Oikos gingen 9 studenten in adoptie bij mannen en vrouwen die wonen of werken in blijf-van-mijn-lijfhuizen van de Rotterdamse stichting Arosa en lieten zij zich confronteren met verhalen over geweld tegen vrouwen. Om hun eigen Oikos en die van de Ander te onderzoeken, te verbreden en te delen.

Vanjuit deze intensieve ontmoetingen creëerden de studenten ‘levende theatrale beelden’, die zij toonden tijdens de internationale conferentie van het Global Network of Women’s Shelters – bezocht door zo’n 1.500 bezoekers uit 115 landen, allen werkzaam op het gebied van geweld tegen vrouwen in hun thuissituatie.

schrijf je in voor de nieuwsbrief: