fbpx Female Economy - OMDAT JIJ MIJ TEN DIEPSTE AANGAAT - Het Werk

OMDAT JIJ MIJ TEN DIEPSTE AANGAAT

Deze audio|video-installatie over ouderenmishandeling bestaat uit tien indringende verhalen van ouderen, familieleden en hulpverleners.

Zij hebben hun eigen verhalen zelf ingesproken. De installatie vertelt verhalen over ouderenmishandeling vanuit verschillende perspectieven en culturele achtergronden en draagt bij aan het doorbreken van het taboe dat nog steeds op ouderenmishandeling rust. De noodzaak om dit probleem bespreekbaar te maken en hier zichtbaarheid aan te geven, is groot. Ontwikkeld in opdracht van stadsdeel West van de gemeente Amsterdam.

Adelheid+Zina heeft de expertise in huis om verhalen te verzamelen en deze op een toegankelijke manier te vertellen, zonder de waarachtigheid van het verhaal te verliezen. Bij ons staat de kracht van de ontmoeting centraal. Door op basis van gelijkwaardigheid de ontmoeting aan te gaan, horen wij verhalen die voor anderen verborgen blijven. Deze verhalen verwerken we vervolgens tot theatermonoloog of – zoals in dit geval – tot kunstinstallatie, waardoor de ontvanger van het verhaal, vaak voor het eerst, kennis maakt met problematiek die zich achter gesloten voordeuren afspeelt. Op die manier krijgt de perceptie van de wereld een zetje, wat moet leiden tot een actieve waarneming van de problematiek en preventief handelen.

foto's

schrijf je in voor de nieuwsbrief: