fbpx Female Economy - FEMALE FACTORY - Het Werk

FEMALE FACTORY

Dertien zangeressen uit Zuid-Afrika, Schotland, Texas, Californië, Suriname, Bulgarije, Oezbekistan, Brazilië, Zaïre, Zuid-Holland en de Achterhoek veroveren onder bezielende leiding van Adelheid Roosen en Leoni Jansen de wereld: van Carré door heel Nederland en via Madrid naar Moskou.

Op de flow van wat destijds ‘wereldmuziek’ heette, ontsproot dit waanzinnige concert, met zangeressen die hun eigen roots meenemen in een geheel eigen stijl. Ook het publiek, steevast dansend in de gangpaden van de theaters, kwam uit alle denkbare culturen, een extreem succes in die tijd. Publiek ook dat niet van plan was de zaal te verlaten voordat de zangeressen en band toegiften van wel een half uur lang speelden. 

De wereldse groep vrouwen imponeerde met Female Factory voor het eerst in december 1997 met zes avonden lang een tot de nok toe uitverkocht Carré in Amsterdam. Het laatste concert op 10 december, vierde de 49-ste verjaardag van de Verklaring van de Rechten van de Mens. Een registratie van de hoogtepunten van het concert verschijnt in 1999 als album onder de titel Live at Royal Theatre Carré. 

Factory Factory is geboren uit het eveneens uiterst succesvolle theaterconcert Niet Gesnoeid (1994) en is geproduceerd door Adelheid Roosen en Leoni Jansen in samenwerking met Stichting Doen.

Met Yulduz Usmanova (Oezbekistan), Lilian Vieira (Zuco 100, Brazilië), Rosie Flores (Texas), Busi Mhlongo (Zuid-Afrika), Annie Grace (Schotland), Rocq-E Harrell (Californië), Tshala Muana (Congo/Zaïre), Janka Rupkina (Bulgarije), Mildred Douglas, Helga Landvreugd en Caroline de Windt (Suriname), Leoni Jansen (Zuid-Holland) en Adelheid Roosen (Achterhoek).

Luister naar de muziek van toen + hedendaagse wereldmuziek en dans mee op de Female Factory Flow: https://open.spotify.com/playlist/6WW5w5o3GnZIxRudKRy37B

Trailer

schrijf je in voor de nieuwsbrief: