fbpx Female Economy - HETTY & GEORGE - Het Werk

HETTY & GEORGE

Een openbare zoektocht. Wat doet een mens met wat er op zijn pad komt? Voor haar is dat de helderheid die zich afspeelt in het hoofd van haar dementerende moeder. Voor hem het op 70-jarige leeftijd seksualiteit onderzoeken en verrassende ontdekkingen doen.

George Groot en Adelheid Roosen toetsen elkaars leven. Ze reizen met Hetty & George door het gehele land en houden het publiek met hun persoonlijke verhalen een spiegel voor: hoeveel ruimte je creëer je voor jezelf als je ook de intiemste momenten in het leven kunt delen. Middels een uiterst intieme en autobiografische aanpak daagt het duo elkaar op de speelvloer uit en ontvouwen zij hun levens, hun relatie, en hun state of mind. Twee meesters van de openheid die het publiek meenemen in hun theatrale zoektocht naar de bronnen van hun handelen.

Adelheid en George maken al vanaf 1990 samen voorstellingen en ze leggen graag hun levensscenario’s in de openbare ruimte, botsend en omhelzend. Eerder maakten ze samen Tergend Langzaam Wakker Worden (1990), In de Schaduw van de Zon (1994) en Zina neemt de Wijk (2010). In 2019 en 2020 onderzoeken zij in Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors samen met Lineke Rijxman en Titus Muizelaar de staat van de liefde in een speels ritueel.

Publieksfavoriet Nederlands Theater Festival 2013
Keuze van het festival Nederlands Theater Festival 2013

Trailer

schrijf je in voor de nieuwsbrief: