fbpx Female Economy - WIJKSAFARI | EN TEPITO - Het Werk

WIJKSAFARI | EN TEPITO

Na het grote succes van WijkSafari Slotermeer en WijkSafari Utrecht zwieren we op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Mexico de grens over. We strijken neer in Mexico City waar Adelheid Roosen en Titus Muizelaar in de zomer van 2013 een WijkSafari Workshop geven aan studenten en afgestudeerden van de toneelschool, onder leiding van de Mexicaanse regisseur Daniel Giménez Cacho. Zij gaan in adoptie bij bewoners van de wijk Tepito, de gevaarlijkste wijk van de stad.

Hier komen een paar indringende presentaties uit voort en de basis voor een vervolg is gelegd. Begin 2014 keert Titus terug om scènes in de grondverf te zetten en in maart sluit Adelheid aan. Samen met Daniel Gimenez Cacho, de bewoners van Tepito en een crew van theatermakers en vrijwilligers ontwikkelen ze Safari en Tepito.
De voorstelling speelt van 13 tot en met 22 maart in het kader van het Festival del Centro Histórico. De WijkSafari kan rekenen op overweldigende Mexicaanse media-aandacht, is vervolgens wegens succes verlengd en speelt nog tot en met 27 april 2014. Reprise in 2015.

Zie ook Safari en Tepito 2.0

trailer

schrijf je in voor de nieuwsbrief: