fbpx Female Economy - A MIDSUMMER NIGHT'S DREAM - Het Werk

A MIDSUMMER NIGHT'S DREAM

A MIDSUMMER NIGHT'S DREAM

★★★★ Je glimlach zal niet snel vervagen na het zien van A Midsummer Night’s Dream’ – de Volkskrant

CO-PRODUCTIE FEMALE ECONOMY X OPERA ZUID

In de opera A Midsummer Night’s Dream vullen verliefdheid, ontrouw, extase, verdriet en verzoening de nacht. Tussen schemering en dageraad verandert het koninkrijk van feeënkoning Oberon in een speelgrond voor liefde. Met een druppel toversap beïnvloedt Oberon het liefdesleven van zijn onderdanen en echtgenote Titania. 

Benjamin Britten (1913-1976) schreef de magische opera A Midsummer Night’s Dream, naar de romantische komedie van Shakespeare. Zij leggen onze diepste verlangens en angsten bloot. Regisseur Ola Mafaalani ontdekt de sensualiteit in deze partituur en gooit alle remmen los.

 

‘Opera als een hartstochtelijke
zoen van je geliefde.’ – Ola Mafaalani

 

Samen met een topcast van voornamelijk Nederlandse en Britse solisten, een kinderkoor van kleine feeën, chefkok André Amaro en aerial kunstenaar Dreya Weber (bekend van P!nk) gaan Mafaalani en gelauwerd muzikaal leider Karel Deseure een zwoele midzomernacht in, met als doel vooral het publiek te betoveren.

Mafaalani maakt van het theater een feest voor de vijf zintuigen. Niet alleen ogen en oren, maar ook de tast, reuk en smaak worden getrakteerd. Volgens Mafalaani, ook wel de keizerin van de theatrale fantasie genoemd, heeft opera de taal om alle zintuigelijke ervaringen te verbeelden.

 

Het kinderkoor komt niet gewoon op en zingt, maar bakt en kookt al zingend. Als je die kinderen bezig ziet, ervaar je zelf weer even die volle onvoorwaardelijke liefde voor alles om je heen. Het is mijn behoefte om A Midsummer Night’s Dream jouw eigen liefdesrelatie te laten zijn’ – Ola Mafaalani

__

* A Midsummer Night’s Dream wordt uitgevoerd
in het Engels met Nederlandse en Engelse boventiteling.

schrijf je in voor de nieuwsbrief: