fbpx Female Economy - quiz | HOE KLEUR JIJ DE FEMALE ECONOMY? - Magazine

4. quiz | HOE KLEUR JIJ DE FEMALE ECONOMY?

4. quiz | HOE KLEUR JIJ DE FEMALE ECONOMY?

In de Female Economy is niet alleen op het podium plaats voor het persoonlijke, maar ook op de werkvloer.

Hak jij het liefst zo snel mogelijk een knoop door, of neem je in rust alle details in overweging? Luister je naar je gut feeling of wend jij je tot facts en figures? Je kunt samen vol bezieling een organisatie dragen, maar niet iedereen heeft dezelfde workflow. Soms botsen of schuren we en bewegen tegen de stroom in. Maar als we weten waarom we bewegen, vloeit het misschien wel als vanzelf.

De Zwitserse Psychiater Carl Jung onderscheidde vier persoonlijkheidskleuren: vurig rood, stralend geel, zacht groen en helder blauw. De kwaliteit van de één, is een valkuil voor de een ander. Hoewel iedereen in staat is meerdere kleuren in te zetten, hebben de meesten een voorkeurskleur. Doe de test en ontdek jouw persoonlijke workflow: Hoe kleur jij de Female Economy?


TOELICHTING BIJ QUIZ-UITSLAG:

Zacht Groen

Jij bent een begripvolle, rustige en geduldig collega. De rest van het team kan altijd op jou rekenen als er nood aan de man is. Als leidinggevende zou je anderen nooit je eigen wil opleggen: je wilt dat iedereen aan bod komt en alle opties in overweging nemen. Daardoor kom je snel besluiteloos over. Je bent geneigd de kat eerst uit de boom te kijken, maar pas op dat je je kans niet mist! Op kantoor komen mensen naar jou toe voor een luisterend oor. Je houdt niet van conflict en past je gemakkelijk aan – soms iets te makkelijk.

Je Vurig Rode collega zal snel over je heen lopen als je zo afwachtend bent. Heb je een goed idee, kom hiervoor op! Wil je de volle aandacht van je rode collega, kom meteen ter zake en laat de details voor wat ze zijn. Als je rode collega ook achter je ideeën staat, krijg je ze zeker voor elkaar.

 

Stralend Geel

Moet er een idee gepresenteerd worden, then it’s your time to shine! Jij bent creatief, sociaal en overtuigend. Als extraverte spring in het veld verlicht jij de kantoorruimte met je optimistische levensinstelling. Je staat open voor experiment en bent niet bang voor het onbekende. Je weet je collega’s te motiveren en droomt groot, maar soms haalt de realiteit je in. Zorg dat je je beloftes ook waar kunt maken.

Jij hebt een lekker organische flow, maar kunt daardoor het overzicht verliezen. Weet dat je daarvoor altijd kunt aankloppen bij je helder blauwe collega. Deze kan je misschien zelfs iets meer structuur bijbrengen. Jij kunt van de hak op de tak springen, voor je helder blauwe collega zijn je associaties moeilijk te volgen. Bedenk dus van tevoren wat je precies wilt zeggen voor je met deze collega communiceert.

 

Vurig Rood

Jij bent vastberaden, onvermoeibaar en neemt snel initiatief. Je functioneert goed onder hoge druk: in stressvolle situaties ben je snel in staat om beslissingen te nemen. Je hebt geen tijd voor koetjes en kalfjes en komt liever meteen ter zake, er moet immers gewerkt worden! Jij verwacht van je collega’s dat zij net als jij de lat hoog leggen en het onderste uit de kan halen. Jij bent resultaatgericht en voor de gevoelens van je collega’s niet gevoelig: ‘Hey it’s not personal, it’s business.’

Jij functioneert goed in een prestatiegerichte omgeving, maar voor je zacht groene collega mag de druk soms best van de ketel. Deze gedijt het best in een warme omgeving met geïnteresseerde collega’s. Vraag dus ook eens onder werktijd naar het leven buiten de kantooruren, uiteindelijk komt dat ook de prestaties ten goede.

 

Helder Blauw

Jij hebt je zaakjes altijd goed op orde. Je bent nauwkeurig, ordelijk en analytisch. Jij houdt het overzicht en kunt helder en rationeel beargumenteren wat er nodig is. Je collega’s zien je als een pietje precies. Je bent met je grondige werkwijze zelfs in staat complexe problemen op te lossen. Pas wel op dat je je niet verliest in details. Jij neemt graag de tijd om alles goed na te lopen, maar die is er niet altijd.

Structuur is belangrijk, maar om verandering kan uiteindelijk niemand heen. Laat je inspireren door de creatieve ideeën en openheid van je Stralend Gele collega. Deze kan pas shinen in een vriendelijke en vrolijke omgeving. Je mag in het gesprek met je stralend gele collega de formaliteiten best even laten voor wat ze zijn. Laat je eens van je meer speelse kant zien.