fbpx Female Economy - staat van zijn | WIJ ZIJN FEMALE ECONOMY - Magazine

1. staat van zijn |
WELKOM IN ONZE FEMALE ECONOMY

1. staat van zijn |
WELKOM IN ONZE FEMALE ECONOMY

DOOR NAZMIYE ORAL

Het begon als een liefdesverklaring aan het leven. Als de tegenwoordigheid van geest, de intelligentie van het hart, het weten van de ziel, dat nabijheid (met jezelf, de ander, het leven en alles wat is) het antwoord is op alles. In een tijd waarin de Westerse wereld in collectief trauma schoot na de aanslag op de Twin Towers. En de vervreemding tussen Oost en West vat kreeg in onze maatschappij. Het begon toen onze beeldvorming veranderende en wij angstig werden van elkaar, en van een ander De Ander maakten. De in-grond van Zina is die combinatie van het diepe weten van wat nodig is, aangestuurd door het kompas van het hart. In haar DNA danst ze in perfecte balans tussen het feminiene en het masculiene. 

 We noemden dit JA, tegen het leven en elkaar. Dit, weigeren vreemden van elkaar te worden. Dit, niet ageren tegen wat is, maar scheppen van wat je wenst: Zina. Naar het Arabische woord ‘schoonheid’ en ‘ornament’. ‘De schoonheid van een vrouw’. Dat ze in het Turks ‘overspel’ betekende maakte haar des te meer geschikt. Want schoonwassen wilden wij, alle opgelegde schuld. Alle tot schaamte gemaakte rondingen. Alle tot schande gemaakte zachtheid. Nieuwe betekenis geven aan wie wij zijn, los van eeuwenoude projecties of moderne verwachtingen. Onszelf werkelijk vullen met onszelf.

Creatie is wonderlijk. Pas achteraf onthult het orakel waar het je al die tijd naartoe heeft geleid. Op ons pad bleek Zina het mantra om onze schoonheid te ontdekken. Als vrouw, als mens, van onze ziel, ons lichaam, onze emoties en onze geest. Met het zien van die schoonheid, dat landschap dat het hele spectrum van mens zijn behelst, dient zich de werkelijke schat aan: WAARDE. 

 Gekende waarde maakt van geven en ontvangen een vloeiende stroom, als eb en vloed. Wij zijn, door ons afgelegde pad, vanaf nu: Female Economy. Een economie gebaseerd op feminiene waarden. Waar een warm en open hart net zoveel waarde heeft als een universitaire graad. Waar zorgen een even hoge status heeft als veel geld verdienen. Waar we elkaar zien als familie. Waar praten een must is, tot in detail. Waar de stroomde plek van het intellect inneemt. Waar te oud niet bestaat. Waar kwetsbaarheid, openheid, de lust tot experimenteren en onderzoeken, intimiteit, je verplaatsen in een ander en zachtheid, de kernwaarden zijn. Waar emoties juwelen zijn. Waar huilen in het openbaar een teken van kracht is. 

 Met helder zicht, een vlammend zacht hart en onze rinkelende sensualiteit, zullen wij deze prachtige nieuwe wereld tot leven dansen.