fbpx Female Economy - toegift | IK ONTMOET MIJ PODCAST - Magazine

5. toegift | IK ONTMOET MIJ PODCAST  

5. toegift | IK ONTMOET MIJ PODCAST  

Deelnemers aan de Ik Ontmoet Mij-training delen hun verhaal.

Gemaakt door Myriam+Jale+Fanny+Bart

Twaalf jaar geleden rolden wij in ons wijkatelier in De Vlugt de tapijten uit voor vrouwen met een migratie-achtergrond om zichzelf te helen met de lichaamsgerichte training Ik Ontmoet Mij. Want opgegroeid in een gemeenschap waarin het collectief boven het individu wordt gesteld is het moeilijk woorden te vinden voor de eigen wensen en grenzen. Via het lichaam leren zij contact te leggen met hun emoties en krijgen gereedschap in handen om de problemen die zij tegenkomen zelf te lijf te gaan.

De deelnemers van het eerste uur zijn nu vaak zelf trainers. Met hun ervaring begeleiden zij andere vrouwen en ondertussen ook mannen en meiden uit heel Amsterdam. Samen beginnen ze aan een innerlijke reis vanuit een culturele achtergrond waarin het collectief centraal staat, naar de ontmoeting met hun eigen gevoelens en verlangens. 

Vijf deelnemers aan de training geven woorden aan hun ervaringen in deze podcast. Met hun getuigenis geven Meredith, Mustafa, Ayae, Sergio en Aicha een inkijk in wat de training voor hen betekent heeft. Hun persoonlijke achtergrond en innerlijke reis wordt aangevuld met fragmenten van oefeningen en meditaties uit de training.

ik ontmoet mij podcast |
VERHALEN VAN VEERKRACHT

volg de podcast op souncloud of spotify