5. toegift | IN DE STERREN

5. toegift | IN DE STERREN

DOOR NAZMIYE ORAL

 

24 februari
Volle Maan in Maagd

Cadeau in de sterren | communicatie, opschonen, verzachting
Element | aarde
BETEKENIS VOLLE MAAN IN MAAGD

(liever kijken dan lezen? bekijk hier de Naztrologie video! Nazmiye gidst je in hoogst eigen persoon door de volle maan in Maagd).

het is volle maan in Maagd. dit is officieel de laatste volle maan van de winter. de volgende volle maan in maart luidt de komst van de lente in. maar ook al voelen we de lente aankomen, worden de dagen steeds een beetje langer, zover zijn we nog niet. we zitten nog volop in de winter. en met deze volle maan hebben we weer een kans om schoon schip te maken. en boy, de Maagd is gek op orde en netheid.

en denk nu niet, mijn zon staat niet in Maagd dus dit geldt niet voor mij. iedereen draagt elk teken in zich. als het je interesseert kun je heel makkelijk en gratis naar astro.com gaan en je geboortegegevens invullen, waarna je kunt kijken in welk huis het teken Maagd staat. de huizen hoef je niet te kennen. als je daarna opzoekt waar dat huis voor staat, dan weet je welk deel van je leven rond deze tijd meer aandacht vraagt.

het is goed om letterlijk weer eens om je heen te kijken in je huis, in je kledingkast, alle rommel te ordenen, en weg te geven wat je niet meer nodig hebt. Maagd is een aarde teken, het raakt het materiële. de lente komt eraan, de energie vraagt om een stevige schoonmaak. de uitnodiging van deze volle maan is om schoon schip te maken. en los te laten wat je niet meer dient.

gaat het dan alleen maar om spullen? uiteraard niet. het onderwerp van deze volle maan richt zich op het loslaten van perfectionisme in jezelf. de planeet die heerst over het teken Maagd is Mercurius. de planeet van communicatie, van het gesproken woord, van het denken. dat is ook het terrein waarin perfectionisme zich voordoet: het mentale veld.

perfectionisme is een fuik. het is streven naar een mentaal beeld dat niet bestaat. het is het ten diepste afwijzen van het leven. want je mag pas bewegen als alles tot op de millimeter klopt. maar dat kan je van tevoren nooit weten. zo werkt het leven niet. je hebt misschien controle over jezelf maar je hebt geen controle over de buitenwereld en de ander. perfectionisme heeft dus te maken met controle en is een vorm van diepe angst om te leven.

ik ken perfectionisme heel erg goed. niet alleen oordeelde ik jarenlang keihard over mijzelf en wees ik mijzelf op alle gebieden af omdat ik meende te weten hoe het beter had gekund, ik zag daarnaast enkel wat ik niet goed had gedaan. want alles kon altijd beter. ik had daar een beeld bij, ik had het zo duidelijk gezien, en ik had, natuurlijk, gefaald. ik had totaal geen zicht op alles waar ik goed in was. of al het werk wat ik had gedaan. niets telde op, ik zag alleen alles wat ik had laten liggen en wat ik nog moest doen – en sterker nog: beter moest doen – om überhaupt iets van waarde te hebben. normaal te zijn. dat is de fuik. het denken is een werktuig, een tool om problemen op te lossen. als het je zogenaamde perfecte plaatjes voorschotelt en jij als een levend, ademend organisme probeert daaraan te voldoen, dan ben je heel ver verwijderd van de complexe natuurlijke beweging van het leven.

we hebben nu dus een kans om de strengheid van de Maagd die in ons allen zit, het oordeel naar onszelf en naar anderen, te verzachten. uit ons hoofd te gaan en de rest van ons lichaam te bewonen. ik zeg dus niet: ga van je hoofd naar je hart. dat is een te grote stap. en wat houdt dat überhaupt in? hoe moet je dat doen als je zo gewend bent om in je hoofd te leven?

laten we zacht zijn. rustig aan. eerst maar eens steeds meer wennen aan het bewonen van ons lichaam. soms is het bewust bewonen van je lichaam al een gigantische stap. daarmee zal je emoties voelen, jezelf op een andere en fysieke manier leren kennen. erachter komen wat je lichaam nodig heeft. wat jij nodig hebt. en dan kan de werkelijke ordening beginnen. die van het mentale veld, het fysieke veld en het emotionele veld. emoties kunnen we niet oplossen door erover na te denken. problemen worden niet opgelost als we er gevoelens over hebben. en we kunnen denken en voelen over ons lichaam, maar als het iets nodig heeft zullen we actie moeten ondernemen.

hoe verzacht je perfectionisme? hoe breng je ordening aan in het organisme dat je bent?

rituelen die je kunt toepassen
RITUELEN DIE JE KUNT TOEPASSEN
  • ga door de dag heen na in hoeverre je kritiek hebt op jezelf. hoe klinkt die innerlijke stem naar jezelf? brand je jezelf af, of bouw je jezelf op?

  • houd een maand lang een lijst bij op je telefoon of in een mooi boekje van alles wat je hebt gedaan waar je trots op bent. we willen onszelf opbouwen.

  • ga veel de natuur in, of koop een plantje waar je voor zorgt. je kunt ook iets in een potje of in je tuin planten om de lente welkom te heten.

  • ik wil jullie ten zeerste het e- boek EHBO, Eerste Hulp Bij Onvolwassenheid aanraden van Hans Laurentius. het is gratis, en je leert er door middel van oefeningen emoties te doorvoelen waardoor er een heldere ordening komt tussen het mentale en het emotionele. en je wordt er een gelukkiger mens van.

  • je kunt ook een simpele leef-meditatie doen, waarbij je door de dag heen bij alles wat je doet je focust op je ademhaling. als je bij je adem bent, wordt je hoofd stil. en ben je totaal in je lichaam.

bijpassende kristallen
BIJPASSENDE KRISTALLEN
  • zwarte toermalijn | maakt schoon en beschermt.

  • lapis lazuli | zorgt voor helderheid.

leef met de maan en laat je inspireren door je persoonlijke maangids Nazmiye Oral

inhoud

2. in bewegingRITUEEL RILLEND DE ZEE IN
3. in het verschiet | ONTVOUW IK MIJN PLANNEN
4. in gesprek | KLINKT DE FEMALE WORKFLOW
5. toegift | ASTROLOGISCHE MAANKALENDER