fbpx Female Economy - HOOGWATER VOORHEEN LAAGWATER - Het Werk

HOOGWATER VOORHEEN LAAGWATER

‘Hoogwater voorheen Laagwater’ is de theatertekst die Wim T. Schippers speciaal schreef voor de Veenfabriek en Adelheid|Female Economy. Samen met hun acteurs en muzikanten betreedt hij het podium om in de hoedanigheid van pianist, toneelknecht en dirigent van een plaatselijk amateurkoor zijn opwachting te maken.

Een bijzondere muzikale vertoning, telkens geheel Schipperiaans door onverwachte gebeurtenissen onderbroken en verstoord. Op de voor hem kenmerkende wijze voert Schippers ook nu weer personages ten tonele die allemaal zo hun eigen kijk op de dingen hebben. Reagerend op elkaars impulsen om de boel onder controle te krijgen, lopen de misverstanden juist daardoor regelmatig hoog op.

De schijnbaar logische wereld waarin alles begrijpelijk en overzichtelijk is, heeft maar een klein tikje nodig om zijn ware gedaante prijs te geven. Die van een onbeschrijflijke chaos waaraan wij allemaal onderhevig zijn. Waarin betekenis noch levensdoel bestaat. Maar de mens zelf bestaat in elk geval wel. Voor de tijd die hem gegeven is. Hij is de eerste diersoort die in staat is gebleken met vallen en opstaan de mooie wereld te creëren waarin wij nu leven. Dankzij zijn wildste pogingen om orde te scheppen, is het hem gelukt de natuur te onderwerpen aan zijn wil.
Wat voor zolang het duurt een zegen is, aldus Wim T. Schippers.

Opnieuw hebben we de handen ineen geslagen met De Veenfabriek. Na het succes van #MOES (2011) vinden de pioniers van onderzoek naar uitersten elkaar wederom in deze fonkelende productie. Voor de gelegenheid aangevuld met de ongekroonde koning van het autonome denken, Wim T. Schippers.

Het werk van Wim T. Schippers is vaak ontregelend genoemd. Daar is hij niet op uit. Integendeel. Zijn ‘acties’, beeldende kunst-, tv- en theaterwerk zijn er altijd op gericht vorm te geven aan een even onvoorspelbare als ongrijpbare werkelijkheid. Mensen in zijn vertoningen hebben nooit een doel; alleen maar richting. Er bestaat derhalve geen: waarom?

Gespeeld: januari t/m maart 2015 en wegens succes verlengd in augustus 2015 en on tour door Nederland en Vlaanderen van oktober tot en met november 2015

preview

schrijf je in voor de nieuwsbrief: