fbpx Female Economy - WIJKSAFARI | BIJLMER - Het Werk

WIJKSAFARI | BIJLMER

Zie de Bijlmer door de ogen van wereldontdekkers, kinderen uit 1000 culturen, de koningen en koningen van overmorgen.

Zie wat je nooit zag. Vol verwondering. Of opnieuw maar dan anders dan daarvoor. Deze theatrale ontdekkingstocht gaat verder dan een stap op een onbekende plek zetten. Verder dan een metro betreden. Het gaat verder, door de ontmoeting. Zwervend door straten en stegen, achterop de scooter, in de bus en te voet, wijkbewoners heten je welkom in hun leven en huis met persoonlijke verhalen en delen hun dagelijks brood. Geef je over aan de stad. Ga mee… ga mee… ga mee.

DE BIMS IS DERRIM*
*Bims = Bijlmer | Derrim = vet, strak, tof, wreed

Te voet, in de bus en achterop de scooter bij Adelheid en haar Bijlmer boys bezoek je nooit eerder opgevallen bijzondere plekken en ontmoet je mensen die je in de metro slechts zijdelings passeert. Sla je armen om iemand heen en ervaar de wijk via de bevlogenheid van de locals. Beklim met ons trappenhuizen en de daken van flats en tuur met je ogen over dit architectonische mega- ontwerp: Amsterdam Zuidoost. Een unieke vier uur durende reis waar theater en realiteit elkaar verleiden.

Na uitverkochte edities in Amsterdam Slotermeer, Utrecht Ondiep-Overvecht-Zuilen en de wijk Tepito in Mexico City, daalt de WijkSafari in 2015 neer in de Bijlmer. Zeven weken lang volledig uitverkocht en in 2016 in reprise.

Bewoners, talloze lokale religieuze en economische organisaties én drie schoolklassen, namen ons mee door hun wijk, tussen groen, hoog- en laagbouw, metrostations met hun unieke olifantspoten. Zij schonken ons hun gloednieuwe verhalen.
8 Bijlmernaren adopteerden 8 van onze acteurs: Noraly Beyer, Thomas de Bres, Melih Gençboyaci, Mike Libanon, Elly Ludenhoff, Nazmiye Oral, Wassim Alrazzaz en Belinda van der Stoep. Zij mochten weken bij hen in huis wonen en levensverhalen uitwisselen. De adoptiekoppels gaan een band aan die verder gaat dan alleen de voorstelling. Ze kijken door elkaars ogen naar de wijk én het leven als geheel. Ze spelen tijdens de voorstellingen gloednieuwe verhalen zelf. Uniek dus – en mogelijk gemaakt door de open visie en harten van de bewoners om deze ontmoetingen aan te gaan.

De Bijlmer got swag baby!

Theatraal locatieproject in regie van Adelheid Roosen, waarbij je bij Bijlmerbewoners binnen mag treden. Je hun favoriete lunch krijgt en je getuige bent van levensverhalen van bewoners die zij deelden met het verhaal van onze spelers. Een ontroerende confrontatie van twee levensscenario’s.

trailer

schrijf je in voor de nieuwsbrief: