fbpx Female Economy - YO NUNCA LLORO - Het Werk

YO NUNCA LLORO

Onze Mexicaanse ‘amigo y compañero’ Daniel Giménez Cacho en Adelheid Roosen sloegen in 2017 voor de voorstelling Yo Nunca Lloro (Ik huil nooit) opnieuw de handen ineen. Yo Nunca Lloro is geïnspireerd op Adelheid’s voorstelling Hetty & George (2013) waarin zijzelf en acteur George Groot een openbaar gesprek aangaan over wat een mens doet met wat er op zijn pad komt en waar hij niet om heen kan.

Ook in deze Mexicaanse versie hanteren Daniel en Adelheid de ‘autobiografische en intieme’ methodiek van Adelheid+Zina en leggen Daniel en zijn bühne-kompaan Laura Almela hun levensscenario’s in de openbare ruimte.

Daniel Giménez Cacho, regisseur en prijswinnende tv- en filmacteur, ontmoette Adelheid in 2013 in Mexico City. Zij leerde, op aanvraag van Daniel, haar adoptiemethodiek aan 30 Mexicaanse acteurs en studenten. Hun beider fascinaties voor de verbinding centrum-wijk en de zoektocht naar ‘de ander’ resulteerde in drie Wijksafari’s in Mexico. De laatste Wijksafari vond plaats in de beruchte Ciudad Juarez, gedomineerd door druggerelateerde criminaliteit en de zogenoemde ‘feminicidios’ (vrouwenmoorden).

schrijf je in voor de nieuwsbrief: