fbpx Female Economy - GEWELD VERHALEN KARAVAAN - Het Werk

GEWELD VERHALEN KARAVAAN

GEWELD VERHALEN KARAVAAN


”Tien jaar lang hebben mijn buren mij horen schreeuwen en ze deden niets. 
Uit angst.”

De Geweld Verhalen Karavaan is een audio-video-installatie over huiselijk geweld. Teksten en beelden zijn gebaseerd op de verhalen van mannen, vrouwen, kinderen, omstanders en hulpverleners die we interviewden over hun ervaringen. Deze interviews zijn verwerkt tot monologen die vervolgens door de betrokkenen zelf zijn ingesproken.

De bezoeker belt in via de installatie en hoort een levensverhaal, vergezeld van beelden. De Karavaan reist op verzoek langs buurtcentra, conferenties, scholen, Blijf-van-mijn-lijfhuizen, tentoonstellingen en ziekenhuizen. Door middel van de installatie willen we het fenomeen geweld onderzoeken en omstanders van huiselijk geweld aansporen actie te ondernemen. We hopen met de installatie collectief bewustzijn te kweken en mensen te laten ervaren dat ze wel degelijk iets kunnen doen, juist omdat veel omstanders denken dat ze de daadkracht daarvoor missen.

“Mijn moeder rook altijd naar chloor. Elke dag stond ze uren onder de douche.”

Adelheid Ambassadeur voor de Vrouwenopvang
Opvanginstellingen voor vrouwen van de Federatie Opvang benoemden Adelheid Roosen tot eerste Ambassadeur voor de Vrouwenopvang. (2010 – 2011). Adelheid noemt huiselijk geweld ‘een drama dat mijn theaterhoofd te boven gaat. Er zijn andere manieren om elkaar te raken.’ Als ambassadeur gaf zij het startschot voor de campagne ‘Maak samen een vuist tegen huiselijk geweld’.

foto's

schrijf je in voor de nieuwsbrief: